Werken bij het Kalsbeek

Werken op een middelbare school is leuk, uitdagend en elke dag anders. Het Kalsbeek College is een prachtige school om voor te werken: centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer, gratis parkeergelegenheid bij onze locaties, leuke leerlingen van vmbo tot en met gymnasium en héél veel enthousiaste collega’s. Een ‘leven lang leren’ is niet alleen op onze leerlingen van toepassing. Je blijft je ook na je eerste jaar bij ons op school ontwikkelen via trainingen en begeleidingstrajecten. 
Goed om te weten: als nieuwe collega krijg je een persoonlijke coach die je in het eerste jaar begeleidt!

Onze cultuur

Op onze school heerst een open en fijne sfeer, waardoor je je snel thuis zult voelen. Betrokken collega’s en een gezellige personeelskamer dragen zeker bij aan een warme landing. En niet te vergeten onze leerlingen. Op het Kalsbeek College voelen ze zich gekend en gezien, mede door jouw aandacht. We stimuleren elke leerling om het beste uit zichzelf te halen, passend bij het niveau en bij de talenten die hij of zij heeft.

Waar bestaat die warme cultuur eigenlijk uit? Je zult het vooral merken aan de betrokkenheid. Hierbij doelen we niet alleen op de betrokkenheid bij onze leerlingen, maar ook bij elkaar. Wil je aansluiten bij de gezellige vrijdagmiddagborrels of trommel je zelf een paar collega’s op voor een uitje? Voel je welkom!

Groeien in je vak

Als je op het Kalsbeek College start, word je vanaf het begin begeleid door een coach. Of je nu net van de opleiding komt of een ervaren docent Frans, ICT-medewerker, conciërge of afdelingsleider bent: iedere nieuwe collega loopt een uitgebreid introductieprogramma door. Je wordt gekoppeld aan een coach, die je wegwijs maakt op school, met wie je regelmatig gesprekken hebt en die jouw lessen bezoekt. In de video hiernaast vertellen nieuwe collega’s over hun ervaringen met een coach en vertellen afdelingsleiders en een van de coaches hoe de begeleiding van nieuwe collega’s eruit ziet.

Op het Kalsbeek College krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je ontwikkelt je niet alleen door de gesprekken met je coach, ook daarna blijf je verder professionaliseren door interne trainingen en cursussen via de Kalsbeek Academie. Hier kun je ook zelf onderwerpen voor aandragen.
Verder hebben wij een ruim scholingsbudget en krijg je via ontwikkelmiddagen de mogelijkheid om met je vakgenoten de onderwijsontwikkeling op school verder vorm te geven. In het jaarlijkse functioneringsgesprek met je leidinggevende staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. In dit gesprek kan jij, maar ook je leidinggevende, zaken aandragen waarin jij kan groeien in je vak.

De komende jaren is er op het Kalsbeek College veel aandacht voor een professionele cultuur. Die krijgt verder vorm door aandacht en groei in leiding geven, samenwerken, veranderen, leren en communiceren.

Uitjes, borrels, sporten en meer

Gezellige borrels in café De Pompier (een begrip in Woerden), uitdagende spinninglessen en fanatieke zaalvoetbalwedstrijden… op het Kalsbeek College zijn we goed in leuke dingen doen met elkaar. De personeelsverenigingen op locatie Bredius en Schilderspark verzorgen warme (kerst)borrels en legendarische personeelsuitjes. Collega’s Rosa, Victor, Lana en Twan vertellen je er in deze video alles over.

Goede arbeidsvoorwaarden

Zijn wij de best denkbare onderwijswerkgever van Nederland? Het zou heel goed kunnen. Als je op het Kalsbeek College komt te werken, zijn dingen prima geregeld. We hebben meer dan goede arbeidsvoorwaarden waar jij op verschillende manieren van kan profiteren. Denk aan:

 • een laptop
 • vrij in de schoolvakanties
 • uitgebreide scholingsmogelijkheden
 • Open Up voor je mentale gezondheid (online coachingsgesprekken met een psycholoog en handige online tools)
 • opties om je persoonlijk budget van 90 uur in te zetten voor verlof, scholing of uitbetaling
 • mogelijkheid om een nieuwe fiets of laptop(apparatuur) voordelig aan te schaffen (cafetariaregeling)
 • gedeelte arbeidsongeschiktheidsverzekering en korting op zorg- en schadeverzekeringen
 • en niet onbelangrijk: gratis parkeergelegenheid, lekkere koffie (echt!) en betrokken collega’s waar je altijd op kan terugvallen!

10 redenen om voor het kalsbeek college te werken

 • Goede werksfeer
 • Oog voor jou als persoon en als professional
 • Acceptabele werkdruk
 • Zelfstandigheid in je functie
 • Studie- en opleidingsbudget
 • Persoonlijke coach in je eerste jaar
 • Scholing via de Kalsbeek Academie
 • Laptop van school
 • Ambitieus schoolplan
 • Regelmatig gezellige borrels en uitjes